Prana Mind

Workshops

 Als we het hebben over baas en hond als YIN/YANG in balans dan hebben we het niet alleen over de relatie tussen mens en dier en het begrijpen van elkaar. Maar ook de balans tussen lichaam en geest bij zowel de hond als de baas. In een wereld met veel prikkels en stress wil je zelf je kalme Prana versie kunnen vinden als ook je hond begeleiden naar een kalme Pranadog die alles aan kan, of mee om kan gaan. Hiervoor zijn er 2 leuke workshops

Shinrin yoku dogwalk
 
Wanneer: 
 
Prijs: van €45,-“nu tijdelijk” €35,-
 
Locatie: ‘T Bluk
 
Of je nu op zoek bent naar meer rust en bewustzijn, een leuke en leerzame workshop met hond wilt doen, gek bent op de natuur, met meer mensen en honden wilt wandelen, of wilt leren meer uit je boswandeling met hond te halen.
Bij al deze redenen zit je goed in deze workshop.
In een klein groepje mensen 3 tot maximaal 6 personen met 1 hond p.p zullen we een (voornamelijk) stilte wandeling maken door een prachtig natuurgebied. Deze wandeling doen we aangelijnd en op gepaste afstand van elkaar. Dit om het veilig en relaxed te houden. Deze workshop begint met een stukje uitleg en theorie, om vervolgends de wandeling in stilte te starten. Tijdens deze wandeling zullen we op bepaalde plekken stoppen voor adem en meditatie oefeningen en om de zintuigen te laten werken. Ook zullen we bepaalde oefeningen doen om zonder praten contakt te maken met je hond en zo te verbinden.
Met honden kan het soms gebeuren dat er een hond blaft dat is geen probleem, hier hebben we bepaalde oefeningen voor.
Wil je heel graag mee doen maar blaft je hond heel veel of snel, trekt je hond als een gek of valt de hond uit? 
Dan is deze workshop voor nu nog niet geschikt, je kunt wel even contakt opnemen voor vrijblijvend advies over een passend consult.
Twijfel je of je kunt mee doen met je hond? Neem dan even contakt op en ik help je dan graag verder.
Na aanmelding krijg je een info mail retour.
 
 

Rouw en Restore

Wanneer: op aanvraag

Kosten : €90,- voor de eerste ander half uur, elk half uur extra +€30,-

Locatie: diverse locaties/ aan huis

Ik heb dit consult ontwikkeld voor de baas die zijn/haar hond is verloren door ziekte, ouderdom of ongeluk. Voor degene die zich onbegrepen of alleen in zijn/haar verdriet voelt, wanneer je je hond wilt herdenken en voor degene die eventueel in de toekomst ook een andere hond zou willen, en dit goed wilt afsluiten. Ik kan je bij dit proces begeleiden. Hoe een mens omgaat met verlies van een hond is voor iedereen anders. Maar het verlies zorgt vaak voor onbegrip of dat je het gevoel hebt snel weer door te moeten. In dit consult wordt er naar je geluisterd, en bepaal jij waar je aan toe bent. Dit consult of eigenlijk deze Restorative sessie op maat kun je al je emoties toe laten en wordt je in de watten gelegd. Door middel van ondersteunende yogaprops (kussens, kleedjes en blokken) massages en meditatie ga je zo diep ontspannen dat je je emoties wanneer jij dat wilt lekker kunt laten stromen. Of misschien ben je alleen op zoek naar die diepe ontspanning en rust nadat je zoveel verdriet hebt gehad.  Ook is dit consult een lief cadeau om te geven wanneer een dierbare zijn/haar hond heeft verloren. Ik kan bij jou thuis komen voor dit consult (mits in de buurt), of je kunt bij mij op locatie komen. Afhankelijk van jouw wens duurt een consult minimaal 1,5 uur en maximaal 2,5 uur. contact mij voor meer info

Workshop Yogidogs

Wanneer: nog onbekend

Prijs: van €45,-“nu tijdelijk” €35,-

Locatie: 


Deze workshop Yogidogs is niet te vervarren met DOGA want we gaan de honden geen kunstjes, trucjes of 100 commando’s laten uitvoeren.
Wat we wel doen is impulscontrole, rust en aandacht oefeningen en wanneer dat goed gaat doen we een rustige vorm van Yoga/ meditatie op de mat terwijl de hond er rustig naast ligt. Geloof me, dit is een behoorlijke uitdaging als je met een klein clubje baas met hond bent.
Als beloning voor jezelf en de hond geven we de hond een relaxing massage. Wist je dat honden aaien stress verlagend werkt voor mensen?
Helaas is dit niet altijd het geval bij honden, dus wanneer de hond niet gewend is aan aanrakingen doen we dit uiteraard niet.
Uiteraard kan er eens een hond gaan blaffen, daar hebben we ruimte en een oefening voor dus maak je geen zorgen.
De honden blijven aangelijnd en bij voorkeur om de middel of aan de grond. 
Blaft jou hond continu of is je hond super druk dan is deze workshop voor nu nog een stap teveel.
Neem dan eerst contakt om vrijblijvend advies te krijgen over een gedrags consult.
Lijkt het je leuk maar twijfel je of jou hond hier geschikt voor is? neem dan ook even contakt op.
Na aanmelding krijg je een info mail retour.


Nodig: Good vibes, 
             Je hond
             water voor de hond en jezelf
             riem/ halsband , jachtlijn of heupgordel optie (heupgordel te huur of heuplijn te koop bij mij)
             beloning snoepjes, evt speeltje
             poepzakjes 
             Yogamat (ook te huur €5,-)


Prana renew consult (prive training)

Op aanvraag

Kosten: €60,- per uur

Locatie: Diverse locaties/aan huis

Voor degene die aan zichzelf willen werken om zo een nog betere leider voor hun hond te kunnen worden. Want wanneer jij niet lekker in je vel zit kun je nooit 100% uit je training en opvoeding halen. Helaas zie ik het heel veel dat de baasjes van de honden zo enorm hard werken aan een goede relatie met de hond. Ze passen alles wat ze geleerd hebben goed toe maar het probleem zit meer in de energie van die baasjes. Door eerdere uitval ervaringen en/of bijvoorbeeld angsten of hooggevoeligheid blijven ze vast zitten in hun onzekerheid. Het fijne is dat ik dit zelf ook jaren heb gehad en daar grotendeels vanaf ben. Grotendeels omdat iedereen wel eens een slechte dag heeft, dat iets niet lekker gaat of dat je net wat emotioneler bent dan anders. Maar ik weet dus als geen ander, dat dit wel degelijk trainbaar is en je dan ook een hond goed kunt opvoeden. Het blijven hangen in stress, angst en onzekerheid zal altijd invloed hebben op jou hond. Het ontwijken van dingen of gebieden waar jou hond (en jij ) het lastig hebben zorgt er voor dat je in dit gedrag blijft hangen en niet vooruit komt. Het gaat je alleen maar beperken en steeds angstiger en onzekerder maken. Uiteraard besteed ik in de gedrag sessies hier al aandacht aan. Maar de mensen waarbij dit speelt raad ik aan een 1 op 1 Prana Renew sessie te doen. Deze sessie is op maat dus waar de ene persoon baat heeft bij adem technieken, zal ik de andere persoon leren beter te ontspannen of meditatie technieken mee geven. Omdat het voor deze personen lastiger is om rustig te blijven in bepaalde situaties, is het altijd een slim idee om na de prive sessie(s) regelmatig aan Yoga/meditatie/mindfullness te doen. Uiteraard geef ik je een advies mee waar jij mee aan de slag kan. Gewoon zonder zweverigheid meer rust, kalmte, en ontspanning ervaren.