Wie ben ik

Mijn naam is Cynthia Schroo, geboren en opgegroeid in 1987 op het mooiste eiland van Nederland: Terschelling. Tegenwoordig woon ik alweer een tijd in Hilversum, samen met mijn partner en onze Duitse herder Milan.

Toen we twee jaar na vertrek van het eiland samen een huis kochten, kon ik het natuurlijk niet laten een hond te nemen en dan wel een Duitse Herder want dat zijn mijn lievelingshonden.

Dex kwam als pup bij ons in huis

Dex kwam als pup bij ons in huis en ik  had TE mooie plannen met hem. Wilde door veel trainen en gehoorzaamheid laten zien hoe mooi dit ras is. Ik heb in mijn ouderlijk huis een Berner Senne, een Landseer en duitse herder gehad toen ik nog thuis woonde. Dex was dus niet mijn  aller eerste hond, maar wel de eerste die ik met mijn partner had en die ik alleen opvoedde (want hij wilde eigenlijk geen hond). Dat veranderde gelukkig later wel. Ik wilde er ook mijn werk van maken want trainen met de hond is ook een van mijn passies! Honden houden van werken en ik houd van werken met honden.

Die mooie plannen die ik in mijn hoofd had verliepen dus anders want op bepaalde momenten was Dex nerveus en blafte veel. Ik begreep daar toen niets van want ik oefende alles veel meer dan mijn medecursisten, maar toch leek hij niet te gehoorzamen. Ik deed alles wat ik leerde heel consequent en oefende veel. Wat ik leerde op de hondenschool en stage leek ondanks veel proberen en oefenen bij mij niet te werken, wat voor enorme frustratie zorgde waardoor ik na een paar jaar daar maar ben gestopt. Totdat Cesar Millan in beeld kwam en ik erachter kwam dat het niet aan de discipline lag maar aan mijn eigen energie. Ik zette mijn plan om mijn werk ervan te maken maar even op een laag pitje, en ging eerst met mezelf aan de slag.

De momenten dat Dex zo nerveus was, waren precies de momenten dat ik angstig of paniekerig was in mijn hoofd. Volgens Cesar Millan moet je in het nu zijn om een goede baas te zijn en dus kan meditatie helpen. Dit ging ik proberen en dat lieve mensen heeft me gebracht tot waar ik nu ben!

Na vele yoga en meditatielessen heb ik verschillende (yoga) opleidingen gevolgd

· Hatha yoga basis opleiding (yogapoint) · Yinyoga opleiding (yogagarden) · Alle fundamentals Restorative yoga (van Veda Ela) · 200 Pralaya yoga opleiding van Yogasite (doe ik als bijscholing tussendoor) · Vinyasa bijscholing Marlene Hennie. Na in het hondenvak er even uit te zijn geweest. Volgde ik alle delen van de Anniek Winters Academie. Heb ik opleiding voor sporten met hond gedaan, bij Actief met Inzicht. Volg ik regelmatig webinars, workshops, cursussen om bij te blijven in Yoga, zelfontwikkeling en honden gebied. Mag ik Larsk9's tot mijn mentor noemen en doe ik regelmatig aan meeloopdagen bij collega's. Ook ben ik me intussen gaan specialiseren in het creatieve brein. Zo volg ik momenteel ook bijscholing als HSP coach.

Mijn angsten verdwenen, ik had uiteindelijk een rustige en lieve hond Dex. Helaas is hij op 31 mei 2018 overleden op 9 jarige leeftijd. We missen hem nog steeds. Dex was een spiegel voor mij, ik heb zoveel van hem geleerd en hoop met deze ervaringen ook andere mensen te inspireren.

Een hondenmens blijft een hondenmens

Een hondenmens blijft een hondenmens en dus ben ik sinds de winter van 2018 weer een trotse baas van een hele knappe oud Duitse herder genaamd Milan! Ik ben intens blij dat mijn eerste hond Dex geen gemakkelijke hond was, het bleek dat ik de grootste leermeester in mijn leven gewoon in huis had. Door Yoga en meditatie heb ik mezelf en mijn passies weer gevonden en sta ik nu veel sterker in het leven. Yoga geeft je de tools om met gebeurtenissen en tegenslagen om te gaan en er ook van te leren.

Eindelijk verder met mijn droom

een aantal jaar geleden kon ik dan ook eindelijk weer verder met mijn droom om ook met honden te werken. Ik heb mijn opleiding tot gedragsdeskundige afgerond bij Anniek Winters (opgeleid door Cesar Millan) en heb een opleiding gedaan tot instructeur wat betreft hondensport bij Actief met Inzicht. Verder volg ik regelmatig lezingen, workshops en masterclasses van verschillende methoden en zal ik regelmatig bijscholingen en meeloopdagen volgen bij LarsK9's en andere collega's. Want uitgeleerd ben je natuurlijk nooit! Het plaatje is nu compleet. Eindelijk kan ik mens en hond begeleiden naar een leven dat meer in balans is met elkaar.
Precies zoals ik dat in 2014 al voor me zag toen ik Yoga met hond oprichtte maar niet helemaal af was door gebrek aan kennis en opleiding. Het idee inclusief bijna identieke logo werd gejat door iemand. Een grote teleurstelling toen, die me juist veel heeft bijgebracht waardoor ik nu nog mooiere plannen heb. Alles gebeurd met een reden, zo ook dit. Pranadogs Consultancy is er om mens en hond te helpen. Via de juiste mindset, Yoga, meditatie, adem en natuurlijk hondenpsychologie, training en sport. Want ook jij verdiend een mooie band met je hond , waarin je niet alleen maar stress en angst ervaart maar ook echt ook echt van kunt genieten. Sinds 2022 is daar iets unieks bijgekomen want specialiseer ik me in mensen met een creatief brein. Mensen die bijvoorbeeld Dyslexie, AD(H)D, HSP of iets anders hebben. Dit is geen disorder maar het kan het opvoeden van je hond moeilijk maken, als je niet weet hoe jij je brein goed kunt gebruiken. Pranadogs helpt dus met het goed inzetten van jou unieke eigenschappen.

Inhale and Exhale

Prana will guide you