Prana Mind

Als we het hebben over baas en hond als YIN/YANG in balans dan hebben we het niet alleen over de relatie tussen mens en dier en het begrijpen van elkaar. Maar ook de balans tussen lichaam en geest bij zowel de hond als de baas. In een wereld met veel prikkels en stress wil je zelf ook je kalme Prana (energie) kunnen vinden als ook je hond begeleiden naar een kalme Pranadog die goed om kan gaan met prikkels en impulsen. Om met beiden aan de slag te gaan heb ik 2 leuke groepslessen en unieke consulten ontwikkeld die je daarbij kunnen helpen.

inhale and exhale prana will guide you

inspired by K9 Dex RIP 2018

Pranadogs breath walk

Wanneer: eerstvolgende walk is vrijdag 18 augustus 09.30-11.00

Kijk voor actuele data op instagram of via contact

kosten:

 los €25,-

3 ritten € 65,-

duo pack (breath walk, leashed class) €50,-

Locatie:

verschilt per keer (dus wordt per mail doorgegeven. Altijd in Hilversum en met parkeermogelijkheid.

De packwalk maar dan anders! Op blote voeten is zeker een optie. Ont stressen, hond uitlaten en socialiseren in een waanzinnig gebied wie wil dat niet? Shinrin yoku (forest bathing) wandeling samen met je hond. Tijdens deze kalmerende route door het bos zit je hond via een elastische lijn vast aan de heupgordel van de baas. Dit zodat je meer vrijheid en rust ervaart tijdens het wandelen. Wanneer je hond erg trekt kun je er voor kiezen de riem gewoon in de hand te houden. Op gepaste afstand van elkaar gaan we rustig wandelen met de honden. Impuls controle en rust oefeningen zullen dan ook in deze groepsles aan bod komen. Ook maken we een aantal stops voor adem, shinrin yoku en meditatie oefeningen voor onszelf. Deze les is ook geschikt voor mensen die gedragsconsulten hebben gedaan, en verder willen werken aan socialisatie met andere honden. Maar let op, we laten ze niet los of bij elkaar. Ze leren hier vertrouwen te krijgen in hun baas doordat de honden niet met elkaar in aanraking mogen en hoeven komen, maar wel in elkaars buurt samen wandelen. Neutrale socialisatie noemen we dat.  Wel dienen uitvallende honden een muilkorf te dragen. Voor vragen hierover neem even contact met mij op voor advies. Wanneer je liever niet de heupgordel gebruikt maar de riem in de hand houd is dat ook helemaal prima. Ook andere hulpmiddelen, tuigen of riemen zijn toegestaan met uitzondering van de flexlijn (rollijn). Dit om de veiligheid van de andere deelnemers en hun hond te garanderen.Deze wandeling duurt gemiddeld 1,5 uur en gaat bij de meeste weersomstandigheden door. We moeten tenslotte toch de hond uitlaten, en elk weerstype en seizoen brengt een andere Shinrin yoku ervaring en charme met zich mee. Inhale en exhale join the breath walk!

. Denk je dat je hond dit prima kan, maar twijfel je toch een beetje? Neem dan contact met mij op om meer inzicht in de workshop te krijgen. 
Na aanmelding krijg je de benodigde info toegestuurd. Contact

Kijk hier voor tarieven en consulten.

Pranadogs leashed class

Wanneer: Eerstvolgende workshop is zondag 27 augustus 17.00-18.30

kijk op instagram voor de actuele data, of contact mij even.

kosten:  

 los €35,-

duo pack (breath walk, leashed class) €50,-

Locatie: wisselend (contact voor locatie) Hilversum

Meer rust voor jezelf en je hond? Wil je leren hoe je hond om moet gaan met andere honden en prikkels in de buurt? En houd je van de natuur? Dan is deze groepsles van een 1,5 uur wat voor jou!

ADEM, MEDITATIE en een beetje yoga voor de baas, afgewisseld met rust en impuls controle oefeningen voor de hond. De gehele les zitten de honden via een elastische lijn aan de heupgordel van de baas. Hierdoor kun je meer loslaten en hoef je niet bang te zijn dat je hond wegrent wanneer je even de ogen sluit. Elke les is anders en elk duo heeft zijn eigen challenges. Verwacht dus geen hele yogales, want voor de honden is dit ook een behoorlijke uitdaging. Wanneer er rust ontstaat bij de honden, gaan we verder met onszelf.Deze (kleine) groepsles is geschikt voor de normale tot rustige hond. Ongeacht of de hond gehoorzaam is. Uiteraard blijven het dieren, en zijn jullie er om te leren. Maak je dus ook niet druk over een blaffende of onrustige hond. Adem in Adem uit, maar laat je niet gek maken. Een mooie kans en oefening voor jou en de mensen uit de groep toch? Kun jij je monkey mind temmen? Twijfel je toch of je hond geschikt is? Neem dan even contact met mij op, samen bespreken we de opties. Wanneer je een drukke of erg vocale hond hebt, is de Pranadogs breath walk  wellicht meer geschikt voor jullie. Omdat deze les uit minimaal 2 personen met hond en maximaal 6 personen met hond bestaat, is het ook mogelijk je eigen groepje samen te stellen. Je kunt dan in overleg een andere datum boeken.Neem dan contact met mij op om meer inzicht in de groepslessen te krijgen. 
Na aanmelding krijg je de benodigde info toegestuurd.Kijk hier voor tarieven en consulten.

 

Rouw en Restore

Wanneer: op aanvraag

Locatie: diverse locaties/ aan huis

Ik heb dit consult ontwikkeld voor de baas die zijn/haar hond is verloren, door ziekte ouderdom of ongeluk. Voor degene die zich onbegrepen of alleen in zijn/haar verdriet voelt. Wanneer je je hond wil herdenken en voor degene die eventueel in de toekomst ook een andere hond zou willen, en dit goed wil afsluiten. Ik kan je bij dit proces begeleiden. Hoe een mens omgaat met verlies van een hond is voor iedereen anders. Maar het verlies zorgt vaak voor onbegrip. Misschien heb je het gevoel snel weer door te moeten gaan. In dit consult op maat wordt er naar je geluisterd, en bepaal jij waar je aan toe bent. In dit consult of eigenlijk deze Restorative sessie op maat kun je al je emoties toe laten en word je in de watten gelegd. Door middel van ondersteunende yogaprops (kussens, kleedjes en blokken) massages en meditatie ga je zo diep ontspannen dat je je emoties wanneer jij dat wilt lekker kunt laten stromen. Of misschien ben je alleen op zoek naar die diepe ontspanning en rust nadat je zoveel verdriet hebt gehad.  Ook is dit consult een lief cadeau om te geven wanneer een dierbare zijn/haar hond heeft verloren. Ik kan bij jou thuis komen voor dit consult (mits in de buurt), of je kunt bij mij op locatie komen. Afhankelijk van jouw wens duurt een consult minimaal 1,5 uur en maximaal 2,5 uur.

Kijk hier voor tarieven en consulten.

Prana renew consult

Wanneer: op aanvraag

Locatie: diverse locaties/ aan huis

 

Voor degene die aan zichzelf willen werken om een nog betere leider voor hun hond te kunnen zijn. Wanneer jij niet lekker in je vel zit kun je nooit 100% uit je training en opvoeding halen. Helaas zie ik het heel veel dat de baasjes van de honden zo enorm hard werken aan een goede relatie met de hond. Ze passen alles wat ze geleerd hebben goed toe maar het probleem zit meer in de energie van die baasjes. Het kan zelfs zo zijn dat jou Dyslexie, AD(H)D, HSP of HOOGDBEGAAFDHEID of andere mooie eigenschap je een beetje belemmerd in de opvoeding met je hond. Laat dat nou net zijn waar Pranadogs zich in specialiseerd. Hoe kan je met deze eigenschappen werken en zorgen voor een goede hond/baas relatie. Maar het kan ook dat eerdere uitval ervaringen en/of angsten zorgen voor onzekerheid. Uit mijn eigen ervaring weet ik als geen ander, dat dit wel degelijk trainbaar is en jij dus ook een hond goed kunt opvoeden. Het blijven hangen in stress, angst en onzekerheid zal altijd invloed hebben op je hond. Het ontwijken van dingen of gebieden waar je hond het lastig heeft zorgt er voor dat je in dit gedrag blijft hangen en niet vooruit komt. Het gaat je alleen maar beperken en steeds angstiger en onzekerder maken. Uiteraard besteed ik in de gedrag- sessies hier al aandacht aan. Maar de mensen waarbij dit speelt raad ik aan een 1 op 1 Prana Renew sessie te doen. Deze sessie is op maat dus waar de ene persoon baat heeft bij adem technieken, zal ik de andere persoon leren beter te ontspannen of meditatie technieken mee geven. Uiteraard krijg je een advies mee waar jij mee aan de slag kan. Gewoon zonder zweverigheid meer rust, kalmte, en ontspanning ervaren.

Kijk hier voor tarieven en consulten.