Consulten

Gedrag & opvoedings consult

Loop je tegen problemen aan bij opvoeding/ gedrag van je hond, en wil je je hond beter leren begrijpen dan is dit consult geschikt voor jou. Of je hond nu blaft in huis, bang is voor de stofzuiger, trekt aan de lijn of uitvalt naar andere honden. Het kan allemaal! Er is altijd een passend trainingsplan voor je. Ik kan je met een hoop problemen helpen. Ik zal het ook eerlijk aangeven wanneer het om een probleem gaat die ik op dat moment niet kan oplossen. Samen kijken we dan naar vervolgstappen en kan ik je advies geven welke collega je hulpvraag wel kan behandelen. Bijvoorbeeld wanneer een roedelopname geschikt zou zijn (die heb ik namelijk niet), of wanneer de hond zo gevaarlijk is dat ik je dat passende consult nu nog niet kan bieden. Contact voor een vrijblijvend gesprek en opties. 

kosten 1 consult: Van €100,- “nu tijdelijk”  €85,-  Pranaset prijs: €250

Duur van 1 consult:  1 tot  max. 2 uur  pranaset: 3 consulten

Pupkeuzebegeleiding consult

Misschien heb je je keuze al gemaakt voor wat voor hondje je wilt gaan en wil je met mij kijken of je keuze past bij je huidige leefstijl en leefomgeving. Of je misschien toch nog iets over het hoofd ziet. Maar het kan ook zijn dat je nog niet een duidelijk idee hebt. Ras of adopteren? Ik help je door advies te geven waardoor je een goede en passende keuze kunt maken. Ik kan je hierin vrijblijvend adviseren. Je bent nog steeds baas in eigen keus. Ik help je graag naar dingen te kijken waar jij nog niet aan hebt gedacht. Zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Contact voor vrijblijvend gesprek en opties.

kosten: Van €75,- “nu tijdelijk”  €60,- 

Duur van 1 consult :  1 uur

Pup consult

Dit consult is geschikt voor nieuwe hondeneigenaars. Of je nu al eerder honden hebt gehad of niet, je zult altijd nieuwe uitdagingen tegenkomen. Misschien heb je voor een ander ras gekozen of kies je nu juist voor een hondje uit het buitenland. Soms is 1 consult al voldoende om je weer de juiste richting op te helpen met je pup. Afhankelijk van de uitdagingen die je tegen komt kom ik bij jullie thuis of spreken we af in het natuurgebied of dorp. Dit zijn dingen die je niet op puppycursus leert, en die in de omgeving geoefend moeten worden. Het gaat hier echt om opvoeding en niet om het aanleren van de commando’s. Uiteraard kan ik je daar ook wel een beetje mee helpen maar dat is niet het doel van dit consult. Dit consult geeft je advies in de opvoeding en gedrag net waar jij tegen aan loopt. Bijvoorbeeld hoe je in het losloopgebied omgaat met andere honden en mensen, netjes aangelijnd lopen. Gedrag in en om huis, omgaan met kinderen, enz. Neem contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek en opties.

kosten: Van €85,- “nu tijdelijk”  €70,- pranaset prijs: €250

*Duur van 1 consult :  1 uur  pranaset: 3 consulten

Steppen/sporten met je hond consult

Dit consult is bedoeld voor hondeneigenaren die iets leuks met hun hond willen ondernemen op sportief gebied maar ook voor honden die lijden aan overgewicht, die een sterk jachtinstinct hebben of voor honden die niet losgelaten kunnen worden. Hoe leuk als je straks je workout samen met je hond kunt doen? Zoals Cesar Millan altijd zo mooi zegt: Exercise, discipline, affection in that order. Een hond die niet aan zijn fysieke beweging komt kan een gefrustreerde en vervelende hond worden. Maar een hond die te veel beweegt en waarbij je de hond alleen maar harder laat rennen, zonder te weten hoe en wat levert je ook geen happy hond op. Je zult de hond zowel geestelijk als fysiek moeten uitdagen, en moeten weten wanneer je niet te veel of te weinig doet. Dit consult leert je dat. Dus ook al kies je voor het steppen dan kun je de techniek en visie ook meenemen in andere sporten. Leuk als ervaring om eens te doen, of om mee door te gaan. De keuze is reuze zal ik maar zeggen. Deze 1 op 1 consulten duren 1 tot 1,5 uur per les. De hond moet volledig uitgegroeid zijn, dus afhankelijk van het ras minimaal een jaar oud zijn. LET OP i.v.m. de warmte wordt dit consult in principe in het zomerseizoen niet gegeven. Soms wanneer er een coole dag onder de 16 graden is kan er een consult ingepland worden vroeg in de ochtend. Dus kun je niet wachten, neem dan ook even contact op. Veiligheid gaat voor alles.

kosten 1 consult: Van €75,- “nu tijdelijk” €65,-  Pranaset prijs: €150,-

Duur van 1 consult:  1 uur priveles  pranaset: 3 uur priveles                  (optie 2x 1,5 uur of 3x 1 uur)

liever met 2 personen les? neem contact op voor de opties.

 

Shinrin yoku dogwalk (forest bathing) workshop

Shinrin Yoku wat? Shinrin Yoku is de Japanse benaming voor Forest Bathing oftewel Bosbaden.  In deze workshop wandeling leer je verbindend wandelen, aangelijnd. In deze wandeling in de natuur ga je in een klein groepje in stilte en in verbinding wandelen. Voordat de wandeling begint krijg je tips en oefeningen om in de workshop maar ook zelf thuis fijner te wandelen. Honden introduceren via aangelijnd netjes wandelen is een mooie manier om ze op een kalme manier te laten samen lopen. Tijdens deze workshop zullen we meerdere keren stoppen voor adem oefeningen en bewust wording van onze eigen zintuigen en energie (prana). Deze wandeling is dus zowel geestelijk als lichamelijk een uitdaging voor je hond. Is het niet zielig om ze niet los te laten? Zeker niet! Door ze los te laten zeg je eigenlijk zoek het maar uit en plaats je honden die nog niet de juiste gemoedstoestand hebben of elkaar qua energie niet liggen bij elkaar. Hier kunnen nare situaties ontstaan die niet veilig zijn, bovendien is wandelen op deze manier een geestelijke uitdaging voor je hond. Dus zowel voor de veiligheid als voor het geestelijk uitdagen van de honden blijven we op gepaste afstand en aan de lijn en leren we de honden relaxed te wandelen zonder elkaar aan te raken. Trekt je hond als een gek of blaft je hond altijd naar andere honden? Dan is een gedragsconsult eerst aan te bevelen, en kan ik ook een inschatting maken of je mee kunt doen aan deze wandeling. Mocht je hierover twijfelen of je hond wel geschikt is voor deze workshop dan kun je contact met mij opnemen voor meer inzicht in deze workshop. Meer info over deze workshop volgt snel.

kosten workshop: Van €45,-“nu tijdelijk” €35,- 

Duur van 1 workshop: 1,5 tot 2 uur

Data: spoedig

Yogidogs workshop

Workshop waarin je je hond leert een kalme gemoedstoestand te hebben, oftewel impuls controle zodat je zelf yoga kan doen. Workshop voor verbinding en band opbouwen met je hond. Je hond leert hier om prikkels te negeren, en rustig te blijven. Verwacht niet gelijk een hele yogales en dat je hond de hele tijd relaxed naast je ligt. Voor veel honden is dit een behoorlijke uitdaging, zeker met meerdere honden. We beginnen dus echt met het kalmeren en rust oefeningen voor de hond. De workshop is in kleine groepjes, waarbij je veel leert van elkaar. Dus in de eerste plaats ben je hier voor de samenwerking en verbinding. Maar wanneer we de rust eenmaal gevonden hebben, kunnen we terwijl de hond aangelijnd en om de middel vast zit yoga en meditatie beoefenen. We sluiten de workshop altijd positief af. Mocht een hond toch even een onrustig momentje hebben, dan is er de ruimte om even een rondje te lopen en weer opnieuw te proberen. Mocht je hond sowieso heel onrustig zijn of veel blaffen, dan is het verstandig om eerst een gedrags consult te boeken. Denk je dat je hond dit prima kan, maar twijfel je toch een beetje? Neem dan contact met mij op om meer inzicht in de workshop te krijgen. Meer info over deze workshop volgt snel.

kosten workshop: Van €45,-“nu tijdelijk” €35,- 

Duur van 1 workshop:  2 uur 

Rouw & Restore consult

Ik heb dit consult ontwikkeld voor de baas die zijn/haar hond is verloren door ziekte, ouderdom of ongeluk. Voor degene die zich onbegrepen of alleen in zijn/haar verdriet voelt, wanneer je je hond wilt herdenken en voor degene die eventueel in de toekomst ook een andere hond zou willen, en dit goed wilt afsluiten. Ik kan je bij dit proces begeleiden. Hoe een mens omgaat met verlies van een hond is voor iedereen anders. Maar het verlies zorgt vaak voor onbegrip of dat je het gevoel hebt snel weer door te moeten. In dit consult wordt er naar je geluisterd, en bepaal jij waar je aan toe bent. Dit consult of eigenlijk deze Restorative sessie op maat kun je al je emoties toe laten en wordt je in de watten gelegd. Door middel van ondersteunende yogaprops (kussens, kleedjes en blokken) massages en meditatie ga je zo diep ontspannen dat je je emoties wanneer jij dat wilt lekker kunt laten stromen. Of misschien ben je alleen op zoek naar die diepe ontspanning en rust nadat je zoveel gehuild hebt.  Ook is dit consult een lief cadeau om te geven wanneer een dierbare zijn/haar hond heeft verloren. Ik kan bij jou thuis komen voor dit consult (mits in de buurt), of je kunt bij mij op locatie komen. Afhankelijk van jouw wens duurt een consult minimaal 1,5 uur en maximaal 2,5 uur. contact mij voor meer info

kosten 1 rouw & restore consult privé: €90,- eerste 1,5 uur, elk extra half uur + €30,-

Duur van 1 consult:  1,5  tot  max. 2,5 uur naar wens


* pupconsult is 30 tot 45 minuten ivm leeftijd, overige tijd ruimte voor extra info en vragen.

Alle prijzen op deze pagina zijn exclusief BTW.

Consulten en workshops zijn op redelijke afstand binnen ‘t Gooi. Woon je wat verder, neem toch contact op om te kijken hoe ik jou het beste kan helpen.

Lieve  Pranadogs consultancy wat zijn wij blij dat na 3 ‘mislukte” pogingen met andere trainers/gedragstherapeute jij er bent! Natuurlijk moeten wij er elke dag aan werken. Maar juist Cyn weet wat Fien nodig heeft. En dat is zo knap. Jaloers op haar kennis en inlevingsvermogen, maar mega blij dat wij van haar mogen leren!!!
 -Joelle- 

 


Plan vandaag nog een adviesgesprek in.